Praxisközösség

Nyitó sajtóközlemény

  • PDF

„Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése – alapellátás fejlesztése” című projekthez támogatást nyert EFOP-1.8.2-17-2017-00046 kódszámú pályázatával Sándorfalva–Szatymaz–Dóc Települések Egészségügyi Alapellátásának Közös Fejlesztésért Önkormányzati Társulása.

A projekt célja, hogy javuljon a lakosság egészségi állapota, növekedjen a születéskor várható élettartam és az egészségben eltöltött életévek száma. Célja, hogy csökkenjen a krónikus, nem-fertőző betegségteher az ellátórendszer prevenciós fókuszának fokozásával, a lakosság egészségtudatosságának növelésével és a megelőzéssel kapcsolatos területi egyenlőtlenségek csökkentésével. Az alapellátásban dolgozók együttműködésének erősítésével és új kompetenciák bevonásával az alapellátásba plusz szolgáltatások bevezetése történjen a lakosság számára.

A program lényeges eleme, hogy Sándorfalva városában három, Szatymazon két, míg Dócon egy háziorvosi körzet praxisközösséggé alakulását követően közös egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, kezelés történjen a szakmai tervben és a pályázati felhívásban meghatározott iránymutatások szerint. A közel kétéves szakmai megvalósítás alatt a lakosság minimum 20 százalékának szűrését végzik el a háziorvosok, a kérdőíves állapotfelmerések a rendelőkben elkezdődtek. A kiszűrteknek lehetősége adódik a rizikófaktorok megértésben és elhárításában egyaránt.

A betegségmegelőző állapotok felfedését követően a legmodernebb életmód, egészségnevelési, táplálkozási, dietetikai, mozgásterápiás és lelki egészség tanácsadási módszerek alkalmazásával az egészséges életforma és betegség-megelőzési ismeretek hatékony elsajátításának lehetőségét biztosítja a program a helyi lakosságnak.

A megvalósításhoz szükséges a szűrések népszerűsítése, a szűrővizsgálatok jelentőségének tudatosítása, a betegség-megelőző állapotok feltárása, jelentőségének tudatosítása, valamint az egészséges életmód, az egészség megőrzésének propagálása.

A program célcsoportja az ellátási területen élő lakosság, azaz Sándorfalva, Szatymaz és Dóc lakossága, így mindenkit várunk programjainkon, melyekről folyamatos tájékoztatást adunk.

A programban való részvétel térítésmentes, figyelje folyamatos tájékoztatásunkat.

A projektgazda önkormányzati társulás nevében:

 Gajdosné Pataki Zsuzsanna

Sándorfalva Város Polgármestere

 Barna Károly

Szatymaz Község Polgármestere

 Tóth Margit

Dóc Község Polgármestere

 szechenyi2020 logo

 

Elérhetőségek

Dóc Község Önkormányzat

Cím: 6766 Dóc Alkotmány u. 17.

 

Tel.: 0662/570-005 

       0662/570-006

       +36307996488

E-mail: onkormanyzat@dockozseg.hu

Dóci Ügyfélszolgálati Iroda

Ügyfélfogadás
Hétfő 8-12
Kedd 8-12
Szerda 13-17
Csütörtök 8-12
Péntek Nincs

 

Telefonszám:

62/570-005

62/570-006

 +36307996488